Вимоги до розкриття річної інформації емітентами цінних паперів за 2018 рік


З 6 січня 2018 року набрали чинності зміни до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», в тому числі до статті 40 «Регулярна інформація про емітента»

Зміни стосуються наступних питань діяльності акціонерних товариств:

1. Акціонерні товариства більше не публікують в офіційних виданнях НКЦПФР інформацію щодо: повідомлення про проведення загальних зборів, річні та квартальні звіти, особливу інформацію.

2. Здійснення аудиту річної фінансової звітності та подання його в складі річного звіту до НКЦПФР не є обов’язковим для акціонерних товариств, окрім:

  1. Публічних акціонерних товариств та Приватних акціонерних товариства, що становлять суспільний  інтерес (емітенти цінних паперів, цінні папери яких допущені до торгів на фондових  біржах  або  щодо  цінних паперів яких здійснено публічну  пропозицію, банки, страховики, недержавні пенсійні  фонди, інші  фінансові  установи (крім інших фінансових установ та недержавних  пенсійних фондів, що належать до мікропідприємств та малих підприємств) та підприємства, які відповідно до цього законодавства належать до великих підприємств.)

  2. ПрАТ, показники яких на дату складання річної фінансової звітності за рік, що передує звітному, відповідають щонайменше двом із таких критеріїв:
  • балансова вартість активів – від 4 млн.євро;
  • чистий дохід – від 8 млн.євро;
  • середня кількість працівників – від 50 осіб.

3. Акціонерні товариства повинні залучити аудитора (аудиторську фірму), який повинен висловити свою думку щодо інформації, зазначеної пунктах 5-9 статті 40-1. «Звіт керівництва» Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», а також перевірити інформацію, зазначену в пунктах 1-4 цієї статті. Така інформація включається до складу звіту про корпоративне управління емітента.

ТОВ «НВП «Магістр» уважно слідкує за змінами в законодавстві та пропонує наступні послуги:

  • формування, розміщення, подача річного звіту та особливої інформації АТ;
  • підготовка та проведення загальних зборів АТ;
  • проведення ініциативного та обов’язкового аудиту;
  • перехід з ПАТ в ПрАТ, з АТ в ТОВ (ТДВ).