Вимоги до договору про обслуговування випусків цінних паперів між емітентом і Центральним депозитарієм


НКЦПФР рішенням від 06.08.2013 року  № 1413 затвердила Вимоги до договору про обслуговування випусків цінних паперів між емітентом і Центральним депозитарієм.

Договір повинен містити:

дату та місце укладення;

реквізити сторін Договору;

предмет Договору;

організаційні та технічні умови надання послуг;

права та обов’язки сторін;

інформацію щодо тарифів на послуги та порядок розрахунків за надані послуги;

умови щодо порядку розкриття інформації, що відповідно до закону належить до інформації з обмеженим доступом;

умови захисту інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, під час її запитування, обробки, пересилання та отримання з інформаційно-телекомунікаційної системи депозитарного обліку;

відповідальність сторін;

порядок розгляду спорів, що можуть виникнути між сторонами в процесі виконання, зміни чи розірвання Договору;

строк дії Договору, внесення змін та припинення його дії;

інші умови, що не суперечать законодавству.

Центральному депозитарію цінних паперів протягом року з дня набрання чинності Законом України “Про депозитарну систему України” необхідно здійснити дії щодо приведення договорів про обслуговування емісії цінних паперів, укладених з емітентами до набрання чинності цим Законом, у відповідність до Вимог.

При цьому для здійснення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів з дотриманням принципу “поставка цінних паперів проти оплати” відповідно до вимог Закону України “Про депозитарну систему України” договори про обслуговування випусків цінних паперів, укладені до набрання чинності цим рішенням, мають бути приведені у відповідність до Вимог до дня набрання чинності Законом.

Рішення зареєстроване в Міністерстві юстциії 02 вересня 2013 р. за № 1500/24032 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.